Vlna naživo 2016 - Literárna vlna v LitParku

Knižnica pre mládež mesta Košice v dňoch 22. a 23. novembra 2016 sprostredkuje v spolupráci s Občianskym združením Vlna, stretnutie s básnikmi Máriou Ferenčuhovou, Petrom Maděrom a Michalom Tallom.

O podujatiach Literárna vlna, ktoré budú prebiehať v rámci XI. ročníka multižánrového festivalu časopisu Vlna v pobočke LitPark na Kukučínovej 2 v Košiciach informuje Iveta Hurná, riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice:

„V utorok, 22. novembra 2016, dopoludnia o 11.00 a podvečer o 18.00 hodine u nás odznejú básne a fragmenty prózy Petra Maděru. Spevom a hrou na keltskú harfu ho bude sprevádzať harfistka Alžbeta Trojanová.“ Petr Maděra, ktorý je považovaný za jedného z najvýznamnejších českých básnikov s debutom v 90. rokoch minulého storočia príde do Košíc predstaviť texty svojej poslednej básnickej zbierky Filtrační papíry a románu Černobíle rty. „V stredu, 23. novembra, v rovnakom čase, teda dopoludnia o 11.00 a podvečer o 18.00 hodine, budeme hostiť Máriu Ferenčuhovú a Michala Talla.“ Mária Ferenčuhová, poetka, prekladateľka z francúzštiny a filmová teoretička, ktorej básne sú príznačné veľkou vnímavosť na prejavy života a smrti, predstaví publiku svoju tvorbu prostredníctvom štvrtej zbierky - Intimita. Návštevníci knižnice ju mali možnosť spoznať už počas literárneho festivalu Mesiac autorského čítania (2011, 2016). Druhý hosť, Michal Tallo, pre ktorého poetiku je charakteristická nehybnosť, úspornosť v pohyboch a gestách, pričom protiváhou je rýchlosť a presnosť myšlienky autorovho vnímania, uvedie svoju debutovú zbierku - Antimita. Obe zbierky spája chorľavý obsah a paramedicínsky presah.
„Počas všetkých podujatí, na ktoré je vstup bezplatný, bude možnosť zakúpiť si literárne časopisy Vlna a rovnako knižné diela hostí, ktoré si návštevníci môžu odniesť aj s autogramami. Srdečne pozývam“, dodáva Iveta Hurná.

Plagát