Je zobrazovanie Rómov v médiách vyvážené?

Knižnica pozýva na prezentáciu mediálnej analýzy vybratých celoštátnych a regionálnych médií na tému Je zobrazovanie Rómov v médiách vyvážené?

Podujatie sa uskutoční 8. 12. 2016 o 11.00 hod. v LitParku na Kukučínovej 2, pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv.

Informovať budú Agnes Horváthová (OZ Romano kher – Rómsky dom), Jarmila Vaňová (Romed) a Lenka Bodová (RTVS).

Plagát

Výstava - Čapkovci a Slovensko

Putovná výstava Čapkovci a Slovensko predstavuje výnimočné literárne osobnosti bratov Karla a Josefa Čapkovcov. Organizuje ju Knižnica pre mládež mesta Košice v spolupráci s Českým centrom v Bratislave a Pamätníkom Karla Čapka v Strži. Návštevníkom knižnice bude k dispozícii v pobočke LitPark na Kukučínovej 2 v Košiciach od 5. decembra 2016.
Výstava pozostáva z dvanástich panelov, ktoré návštevníkov oboznamujú so vzťahom Josefa a Karla Čapkovcov ku Slovensku.

Čítať ďalej: Výstava - Čapkovci a Slovensko

Katalóg Carmen a jeho výhody pre čitateľov

Knižnica pre mládež mesta Košice po dvoch rokoch používania knižnično-informačného systému Clavius informuje o jeho výhodách a nových službách, ktoré vyhľadávajú jej čitatelia a používatelia.
Knižnično-informačný systém Clavius poskytuje možnosť využívať služby on-line elektronického katalógu Carmen, ktorý každému čitateľovi umožní rýchly internetový prístup na užívateľské konto a tým aj množstvo výhod. „Do užívateľského konta sa vstupuje jednoducho, z našej webovej stránky www.kosicekmk.sk a kliknutím na ikonku Katalóg, ktorá je umiestnená v ľavej ponukovej lište.“

Čítať ďalej: Katalóg Carmen a jeho výhody pre čitateľov

V decembri Celé Slovensko číta deťom

Knižnica pre mládež mesta Košice pozýva na decembrové vianočné vychytávky, podujatia, ktoré potešia, zabavia a tiež podnietia k zamysleniu.

Decembrové podujatia knižnice začínajú už v sobotu 3. decembra účasťou na Vianočných mama trhoch, ktoré budú prebiehať v ZŠ Hroncová od 13-tej hodiny. „Na trhoch nás nájdete s tradičnou vianočnou burzou. A už v pondelok, 5-teho decembra, začíname s akciou Celé Slovensko číta deťom aj na Mikuláša“, začína vymenúvať pripravované aktivity riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice, Iveta Hurná.

Čítať ďalej: V decembri Celé Slovensko číta deťom

Motivačné aktivity 2016 - hostia

Friederike Schmidhuber, diplom. knihovníčka (Nemecko)
Od roku 1984 pracuje ako knihovníčka pre detskú a mládežnícku literatúru v Mestskej knižnici v Mníchove a jej rôznych pobočkách. Spolupracuje pri rozvoji konceptov vedenia tried, pri reorganizácii akvizície kníh podľa okruhu záujmov, pri organizácii rôznych podujatí. Je členkou Komisie pre podporu čítaného a hovoreného slova v Mestskej knižnici v Mníchove. Od roku 2007 zastáva funkciu zástupkyne v Mníchovskej detskej a mládežníckej knižnice Am Gasteig. a zodpovedá za programovú prácu a prácu s verejnosťou, ako aj komunikáciu s detskými a mládežníckymi knihovníčkami z rôznych pobočiek mestskej knižnice.

Sabine Schumann, dipl. knihovníčka (Nemecko)
Od roku 1991 pracovala ako detská a mládežnícka knihovníčka.

Čítať ďalej: Motivačné aktivity 2016 - hostia

Fond na podporu umenia